Saturday, June 17, 2006

Sdaf Pictures(M) Sdn Bhd (5720582-H)


SDAF Pictures (M) Sdn. Bhd. telah ditubuhkan pada 05 haribulan Februari 2002 sebagai sebuah ‘production company’. Syarikat ini menyediakan perkhidmatan dalam bidang penerbitan filem, video, animasi, iklan, pementasan teater dan ‘event management’ untuk stesen penyiaran, jabatan-jabatan kerajaan dan juga untuk syarikat-syarikat persendirian. Syarikat juga mampu menjanakan kerja-kerja tersebut dari pembikinan hinggalah ketahap pemasarannya.
Prinsip kami ialah memberi perkhidmatan yang berkualiti dan mantap dari segi kandungan bahan, keperluan dan kecanggihan teknikal serta mengutamakan konsep dan nilai artistik agar dapat menghasilkan produk yang terbaik.
Walaupun SDAF Pictures (M) Sdn. Bhd. masih baru ditubuhkan tetapi dalam masa yang amat singkat SDAF Pictures (M) Sdn. Bhd. telah membuktikan kewibawaannya dengan mengendalikan projek-projek seperti yang diantaranya

Menganjurkan Kursus Asas Lakonan dan Kursus Lanjutan Lakonan bertempat di De Fantasy Studio sepanjang tahun 2005 dan 2006.
Menganjurkan Teater Tragedi “ Wajah Lumpur ”, pada 15-18 hb.Sept.2005 Anjuran bersama Kementerian Kebudayaan Kesenian dan Warisan Malaysia (KeKKWA), Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) dan SDAF Pictures (M) Sdn. Bhd.

Menganjurkan persembahan Teater Boneka Kanak-kanak “Alang Bistari” di Majlis Jamuan Teh Kanak-Kanak Sempena Pertabalan Yang Di- Pertuan Agong. Bertempat di Hotel Palace of the Golden Horses MINES, Seri Kembangan, Selangor pada 26April 2002. Persembahan ini adalah kerjasama dari Jabatan Perdana Menteri, Kementerian Pendidikan dan Majlis Teater Kebangsaan Malaysia (TEMA).

Tour Expo K3P ( Pembaca, Pendengar, Penonton) kesemua negeri-negeri di Malaysia sepanjang tahun 2002. Program ini adalah anjuran Kementerian Penerangan Malaysia, khususnya RTM yang membuat siaran langsung rancangan “Selamat Pagi Malaysia” dari tapak expo.

Menganjurkan pementasan Teater kanak-Kanak “ Siber Lima” pada 8-12 Disember 2004. Terbitan Bersama Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), Majlis Teater Kebangsaan Malaysia (TEMA) dan Institut Bahasa Melayu Malaysia (IBMM).
Menganjurkan Kursus Tarian yang dikendalikan oleh saudara A. Aris A. Kadir